Bedieningshandleidingen voor Van Oord Nexus kabellegschip

De internationale offshore- en marine-aannemer Van Oord vroeg Versatec om een ​​reeks bedieningshandleidingen te schrijven voor het nieuwe Nexus kabellegschip.

In december 2014 heeft Damen Shipyards dit innovatieve nieuwe kabellegvaartuig van 123 meter opgeleverd, bedoeld voor de installatie van elektriciteitskabels voor offshore windparken.

Het Nexus-kabellegschip wordt aangedreven door twee hoofdwielen van 2.560 kW en twee 1.912 W, waarmee het schip met een maximumsnelheid van 11.7 knopen kan varen. Het kabellegschip is ontworpen om accommodatie te bieden voor maximaal 90 personen. Nexus is uitgerust met een kabelcarrousel met een capaciteit van meer dan 5.000 ton en is ontworpen voor veilige en veilige installatie van kabels met grote diameter onder de zee.

De Nexus zal in eerste instantie worden ingezet op het Gemini-windpark, dat 55 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog, een van de Waddeneilanden in de Noordzee, zal worden aangelegd.

De handleidingen die Versatec zal schrijven zijn onder meer een Maritiem operationeel handboek, een handleiding voor hijswerkzaamheden, een DP Operations-handleiding en een handleiding voor de bediening van kabels, die de Nexus-crew een uitgebreide reeks documenten zullen verstrekken, inclusief verwijzingen naar leveranciersinformatie en standaard Van Oord-documentatie. Dit zal het personeel van Van Oord in staat stellen efficiënter te werken tijdens zijn uitdagende offshore-activiteiten.