Viewport bij Gate Terminal

23 juni 2017

Gate Terminal, een joint venture van Gasunie en Vopak, op de Maasvlakte in Rotterdam, is de eerste importterminal voor vloeibaar aardgas (LNG) in Nederland. Het werkt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar importeert, slaat op en zorgt voor een continue aanvoer van LNG om aan de toenemende vraag binnen Nederland te voldoen.

Om een ​​snelle en betrouwbare toegang tot hun documentatie te waarborgen, nodigde Gate Versatec Energy en zijn partner Radial SG uit om een ​​Proof of Concept uit te voeren met behulp van Viewport. Een Viewport-connector werd snel geïmplementeerd om te kijken naar de primaire Gate-gegevensbronnen, inclusief de Gate Maintenance Management-oplossing, Maximo

De mogelijkheid van Viewport om automatisch koppelingen te maken naar en van documenten en gegevens op basis van patronen was een van de aantrekkelijke functies voor Gate. Het automatiseren van dit proces werd ook als een van hun grootste uitdagingen gezien, omdat er enkele verschillen waren in de manier waarop deze informatie in de tekeningen werd vastgelegd. en in de Maximo-oplossing. Door gebruik te maken van de geavanceerde analysemogelijkheden binnen Viewport om waardevolle gegevens te extraheren uit de technische inhoud en informatie verborgen in de bestandsnamen, werd deze hindernis overwonnen.

Na een eerste inzet van Viewport voor een selecte groep gebruikers, werd het al snel hun eerste toegangspunt bij het zoeken naar enige vorm van technische informatie.

De positieve uitkomst van de proof of concept bevestigde de beslissing om Viewport in de hele organisatie in te zetten. Veel van de informatie en de ervaringen uit de PoC konden opnieuw worden gebruikt en het project werd ook uitgebreid met informatie van de Gate SharePoint Online-implementatie. De standaard Viewport SharePoint-adapter is geïnstalleerd en geconfigureerd om te voldoen aan Gate's specifieke SharePoint-implementatie.

Viewport ging live in juni 2017 en is nu beschikbaar voor de hele Gate-organisatie.

Geïnteresseerd in Viewport voor uw organisatie? Neem nu contact op met ons op tel. +31 348 437460 voor een afspraak of klik hier voor meer informatie.