Versatec levert PCCS voor Alba B3 gascompressieplatform

Heerema Zwijndrecht is momenteel bezig met de bouw van het Alba B3 gascompressieplatform dat zal linken naar de reeds bestaande Marathon Oil Group-platforms voor de kust van Equatoriaal-Guinea. Versatec faciliteert Heerema met succes via onze Project Completion, Commissioning and Start-Up (PCCS) aanpak.

De PCCS-aanpak omvat veel meer aspecten dan alleen de inbedrijfstelling. PCCS is een geïntegreerde benadering die rekening houdt met alle aspecten voor het voltooien van het project, de inbedrijfstelling en het opstarten die nodig zijn voor het voldoen aan uitdagende projectdoelen en de tijdige eerste commerciële levering van het product. De voorbereidingen voor PCCS moeten zo vroeg mogelijk van start gaan, bij voorkeur tijdens de projectdefinitie of de engineering- en ontwerpfase, zodat het tekortkomingen in een vroeg stadium van het project kan identificeren.

De eerste batch inbedrijfstellingsprocedures is overgedragen. Versatec streeft ernaar de uitdagingen aan te gaan die de unieke omgeving van het Alba-project met zich meebrengt, door ervoor te zorgen dat alle maatregelen worden genomen om een ​​vlekkeloze fase van aansluiten en inbedrijfstelling te garanderen.